Δερματοχειρουργική

DSC05625

Η δερματοχειρουργική αποτελεί κομμάτι της δερματολογίας που ασχολείται με προβλήματα του δέρματος που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, είτε ιατρικής είτε αισθητικής φύσεως.

Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα (BCC)

Μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου στην Ελλάδα(και η πιο συχνή στις Ηνωμένες Πολιτείες), είναι ο καρκίνος του δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος χωρίζεται σε τρία είδη,στο Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα, στο Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα και στο Μελάνωμα, απο τα οποία το πιο συχνό είναι το βασικοκυτταρικό (BCC)

Η βασικότερη αιτία για την εμφάνιση βασικοκυτταρικού καρκινώματος είναι ο ήλιος και οι βλαβερές ακτινοβολίες του. Συγκεκριμένα, το BCC , εμφανίζεται πιο συχνά στις περιοχές του προσώπου, του λαιμού, της κεφαλής, των ώμων και της ράχης, δηλαδή των περιοχών που εκτίθενται πιο πολύ στον ήλιο.

Οι ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν βασικοκυτταρικό είναι τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή/και μαλλιά ή/και μάτια. Βέβαια, υπάρχουν πέντε προειδοποιητικά σημάδια που προμηνύουν την ανάπτυξη βασικοκυτταρικού καρκινώματος

 • Μια Ερυθρόμορφη Κηλίδα
 • Μια πληγή που δεν επουλώνει
 •  Ένα Γυαλιστερό Οζίδιο
 •  Μια Ουλόμορφη λευκή περιοχή
 • Μια ροζ Βλάβη (όγκος)
 • Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αντιμετώπιση του Βασικοκυτταρικού Καρκινώματος. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του για να αφαιρεθεί πλήρως, είναι χειρουργικά και απαιτείται ιστολογική εξέταση(Βιοψία). Στο κέντρο μας γίνεται αφαίρεση με δερματοχειρουργικό μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων,που δεν προκαλεί εγκαύματα, επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης, ελαχιστοποιεί την δημιουργία ουλών, έχει άριστα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς πόνο και είναι αναίμακτη.

  Μετά την χειρουργική αφαίρεση, γίνεται η πλαστική αποκατάσταση του σημείου, για όσο δύναται καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

  Λιπώματα

  Τα λιπώματα εντοπίζονται κυρίως κάτω από τον ιστό του δέρματος και αποτελούν τον πιο συχνά εμφανιζόμενο καλοήθη όγκο.

  Το μέγεθός τους είναι μικρό και εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.Τα συχνότερα μέρη του σώματος στα οποία εμφανίζονται είναι στο στήθος, στην πλάτη, στους ώμους, στο λαιμό, στους μηρούς και στα άνω μέλη.

  Η διαδικάσία αφαίρεσης είναι χειρουργική με μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων,που δεν προκαλεί εγκαύματα, επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης, ελαχιστοποιεί την δημιουργία ουλών, έχει άριστα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς πόνο και είναι αναίμακτη.

  Μετά την χειρουργική αφαίρεση, γίνεται η πλαστική αποκατάσταση του σημείου, για όσο δύναται καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

  Είσφρυση Ονύχων

  Είσφρυση όνυχος συμβαίνει όταν το άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου. Μπορεί να υπάρχει πόνος, ερυθρότητα και οίδημα γύρω από το νύχι. Προκαλείται κυρίως απο:
  1.Κοντό κόψιμο νυχιού
  2.Χρήση στενών παπουτσιών
  3.Χτυπήματα και τραυματισμοί
  4.Κυρτότητα νυχιών
  Η είφρυση όνυχος, αποτελεί συχνό φαινόμενο σε εφήβους, λόγω της ταχύτητας ανάπτυξης των νυχιών και την χρήση ακατάλληλων παπουτσιών.

  Η αντιμετώπισή του γίνεται ηλεκτροχειρουργικά με το μηχάνημα PELLEVE που δεν προκαλεί εγκαύματα, επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης, ελαχιστοποιεί την δημιουργία ουλών. Η αφαίρεση γίνεται χωρίς ιδιαίτερο πόνο, λόγω της χρήσης τοπικής αναισθησίας.

  Κονδυλώματα

  Τα κονδυλώματα είναι μικρά ογκίδια που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου.

  Τα κονδυλώματα οφείλονται στον Ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV. Αφαιρούνται χειρουργικά με ραδιοσυχνότητες, με Laser και άζωτο.

  Βιοψίες

  Η βιοψία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εργαστηριακές εξετάσεις της δερματολογίας.

  Εφαρμόζεται κατά κύριο λόγω για διαγνωστικούς παράγοντες, για το καθορισμό ύπαρξης κακοήθειας και το στάδιο ενός όγκου αλλά και για τον ακριβή καθορισμό μιας δερματικής πάθησης.

  lipoma2
  Λίπωμα στην ωμοπλάτη
  16668028_10211871300403613_1318986199_o
  Είσφρυση Όνυχος Πριν-Μετά

  Κύστες

  Η κυστη κοκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή τoυ κόκκυγα .Η συγκεκριμένη είδους κύστη σχηματίζεται πιο συχνά από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα.

  Η σμηγματογόνος κύστη, αποτελεί μια κύστη που περιβάλλεται από κάψα και περιέχει σμήγμα. Η Σμηγματογόνος Κύστη καλό είναι να αφαιρείται καθώς η πιθανή μόλυνσή της μπορεί να προκαλέσει την δημιουργία αποστήματος.

  Και τα δύο είδη κυστών αφαιρούνται χειρουργικά με ραδιοσυχνότητες, ριζικά, ανώδυνα, αναίμακτα και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει την επόμενη μέρα στις καθημερινές του ασχολίες. Μετά την χειρουργική αφαίρεση, γίνεται η πλαστική αποκατάσταση του σημείου, για όσο δύναται καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

  Θηλώματα (κρεατοελιές)

  Τα θηλώματα αποτελούν καλοήθη ογκίδια του δέρματος. Δεν είναι άκρως μεταδοτικά. Μπορούν όμως να επεκταθούν στο ίδιο άτομο μετα από τρίψιμο η τραυματισμό της περιοχής που έχει θηλώματα.

  Τα θηλώματα οφείλονται στον Ιο HPV και αντιμετωπίζονται με καυτηριασμό με ραδιοσυχνότητες από το εξειδικευμένο μηχάνημα PELEVE που δεν προκαλεί σημάδια και χωρίς πόνο.

  Σμηγματορροϊκές Υπερκερατώσεις

  Η σμηγματορροική υπερκεράτωση αποτελεί έναν καλοήθη, μυρμηκιώδη, κερατωσικό όγκο που εμφανίζεται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής.

  Προκαλούνται από την εκτενή έκθεση στον ήλιο και το σμήγμα και αφαιρούνται χειρουργικά με ραδιοσυχνότητες, λέιζερ αλλά και με κρυοθεραπεία χωρίς πόνο και ουλές.

  Σπίλοι (Ελιές)

  Η ψηφιακή χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών) πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του μελανώματος.

  Το μελάνωμα προέρχεται από την εξαλλαγή των μελανοκυττάρων, δηλαδή των κυττάρων που παράγουν μελανίνη. Ακόμη, μια ελιά μπορεί να αφαιρεθεί αν προκαλεί αισθητική ενόχληση.

  Η αφαίρεση γίνεται με εξιδεικευμένο, καινοτόμο και υπερσύγχρονο μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων , που δεν προκαλεί εγκαύματα, επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης, ελαχιστοποιεί την δημιουργία ουλών, έχει άριστα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς πόνο και είναι αναίμακτη.

  Μετά την χειρουργική αφαίρεση, γίνεται η πλαστική αποκατάσταση του σημείου, για όσο δύναται καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

  spiloi
  Αφαίρεση σπίλου ανώδυνα πριν και μετα, χωρίς νυστέρι και σημάδια στο Athens South Dermatology Laser Centre.

  Μυρμηκιές

  Οι μυρμηκιές προκαλούνται από τους ιούς των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι μυρμηκιών, οι πιο πολλοί όμως πάσχουν από κοινές μυρμηκιές σε ποσοστό 70%. Η κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο είναι η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη επεμβατική θεραπεία αλλά αντιμετωπίζονται και με χειρουργική αφαίρεση με ραδιοσυχνότητες.

  Ξανθελάσματα

  Τα ξανθελάσματα εντοπίζονται κάτω από τα βλέφαρα και έχουν μορφή κίτρινων επίπεδων πλακών.

  Κατά κύριο λόγο οφείλονται στα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και λπιδίων, όχι όμως απαραιτήτως πολύ υψηλών από το φυσιολογικό.

  Η αφαίρεσή τους γίνεται είτε με κρυοθεραπεία, είτε χειρουργικά με την χρήση ραδιοσυχνοτήτων που δεν προκαλούν εγκαύματα, επιταχύνουν την διαδικασία της επούλωσης, ελαχιστοποιούν την δημιουργία ουλών, έχουν άριστα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς πόνο και αναίμακτα.

  Διόρθωση Χαλινού

  Φίμωση του πέους ονομάζεται η στένωση του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο με αποτέλεσμα την αδυναμία της αποκάλυψης της βαλάνου.

  Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία του πέους, όπως την εμφάνιση προκαρκινικων βλαβών άλλα και προβλήματα στην υγιεινή αφού εμποδίζει την καθαριότητα του πέους.

  Η διόρθωση του χαλινού που εμποδίζει την βάλανο γίνεται χειρουργικά με άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

  Πυογόνο Κοκκίωμα

  Πυογόνο κοκκίωμα, ορίζεται ο καλοήθης αγγειωματώδης όγκος της επιφάνειας του δέρματος. Συχνά συγχέεται με κακοήθεις όγκους.

  Μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας, με πιο συχνή αυτή της μέσης. Όμως παρουσιάζεται συχνά στις εγκυμονούσες.

  Το πυογόνο Κοκκίωμα αφαιρείται χειρουργικά με ραδιοσυχνότητες, ριζικά, ανώδυνα, αναίμακτα και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει την επόμενη μέρα στις καθημερινές του ασχολίες.


  kalos
  Η σωστή διάγνωση είναι σημαντική.

  Έχετε κουραστεί από τους χρόνιους επώδυνους Κάλους (Τύλοι) - Μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια?

  Η σωστή διάγνωση είναι σημαντική.

  Στο Athens South η διάγνωση γίνεται από γιατρό δερματολόγο, με την χρήση δερματοσκόπιου.

  Ο ειδικός θα σας ενημερώσει για τα αίτια που προκάλεσαν τις βλάβες, θα σας προτείνει την ενδεικνυόμενη θεραπεία ανάλογα το πρόβλημα. Θα δοθούν γραπτές οδηγίες για γρήγορη επούλωση, και συμβουλές για την αποφυγή επανεμφάνιση τους.

  Οι μυρμηκιές είναι δερματοπάθεια που προκαλείται από τον ιό HPV, είναι εξαιρετικά μεταδοτικές, και θα πρέπει να θεραπεύονται για να μην εξαπλωθούν στο σώμα του ίδιου του ασθενή, αλλά και για να την αποφυγή μετάδοσης του ιού σε άλλους.

  Οι κάλοι προκαλούνται κυρίως από εξωτερικά αίτια όπως πίεση, τριβή από στενά, μυτερά υποδήματα (μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο), περπάτημα χωρίς υποδήματα.

  Είναι ακόμα και δυνατή η συνύπαρξη Κάλου και Μυρμηγκιάς.

  Χωρίς θεραπεία το βάδισμα γίνεται δύσκολο και το πρόβλημα χρόνιο.

  Στο Athens South η αφαίρεση της βλάβης γίνεται με τη χρήση της ενέργειας των ραδιοκυμάτων.

  Η θεραπεία είναι αποτελεσματική αφού δίνει την δυνατότητα στο γιατρό να φτάσει στη ρίζα της βλάβης. Η διαδικασία είναι αναίμακτη, ανώδυνη, με γρήγορη επούλωση .