Θεραπείες Προσώπου

Αποτρίχωση Alexandrite Laser:

Είναι διεθνώς παραδεκτό ότι η καλύτερη μέθοδος για αποτρίχωση με μόνιμα αποτελέσματα είναι αυτή με Laser.

Υπάρχουν πολλά μηχανήματα Laser, όμως η πλατφόρμα Laser Alexandrite μαζί με το Nd Yag της αμερικανικής εταιρείας CANDELA είναι το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο παγκόσμιος .

Το εξειδικευμένο Laser Alexandrite εκπέμπει μια δέσμη φωτός που προκαλεί καταστροφή του θύλακα της τρίχας . Η θερμική αυτή δέσμη αφήνει άθικτη την περιοχή του δέρματος γύρω από την τρίχα ενώ παράλληλα η επιδερμίδα προστατεύεται από έναν μηχανισμό ψύξης κάτι που καθιστά την θεραπεία ακόμα πιο ασφαλή, με μόνιμα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Facelift χωρίς νυστέρι !

Σύσφιξη προσώπου,λαιμού:

Το EXILIS συνδυάζει δύο ενέργειες, αυτή των υπερήχων και αυτή των ραδιοσυχνοτήτων. Έτσι μπορεί να επαναφέρει την σφριγηλότητα τόσο του προσώπου όσο και του λαιμού.

Συγκεκριμένα, επαναδομεί τις φθαρμένες ίνες του κολλαγόνου, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Πρωτόκολλα Αντιγήρανσης :

Στο Athens South το κάθε περιστατικό αξιολογείται για να γίνει σωστή διάγνωση αλλά και ο εντοπισμός του προβλήματος ώστε να διαμορφωθεί μια θεραπεία που θα εναρμονίζεται τόσο με τις ανάγκες και τους στόχους που έχει θέσει ο ασθενής όσο και με γνώμονα την ασφάλεια και τον ελάχιστο ως και μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας.

Στο κέντρο μας παρέχουμε συνδυαστικά εξειδικευμένα πρωτόκολλα, που αποτελούν ένα προηγμένο - ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας προσώπου-Αντιγήρανσης με επιλεγμένα προϊόντα και εξοπλισμό Αιχμής , που βοηθούν το δέρμα να επανέλθει στην φυσιολογική και πρότερη του κατάσταση.

Τα διαφορετικά πρωτοκολλά αντιγήρανσης στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος. Με την επιλογή κατάλληλης συνδυαστικής θεραπείας, Mεσοθεραπείας και Χημικού Peeling, αντιμετωπίζονται τα παρακάτω:

 • Καταπολέμηση Δυσχρωμιών και Σκούρων Κηλίδων
 • Διεσταλμένοι - Φραγμένοι Πόροι
 • Δέρμα με τάση για Ερεθισμό
 • Λιπαρό δέρμα με τάση για ατέλειες
 • Δέρμα με τάση για Ακμή

Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά προβλήματα γήρανσης, δισχρωμιών και γενικώς προβλήματα που αφορούν την αισθητική του προσώπου.

Επίσης παρέχουμε πρωτόκολλα που απευθύνονται στο σώμα και αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα όπως το τοπικό πάχος και η χαλάρωση.

Ευρυαγγείες Προσώπου:

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο αποτελούν διατεταμένα αγγεία τριχοειδή ή αρτηριόλια, που προέρχονται κατά κύριο λόγω από την εκτενή έκθεση στον ήλιο.

Εντοπίζονται κυρίως κάτω από τα βλέφαρα, γύρω από τη μύτη , στο πηγούνι και στα μάγουλα. Κύριος τρόπος αντιμετώπιση τους είναι με Laser και συγκεκριμένα με το Laser ND Yag.

Καθαρισμός - Ανανέωση - Μικροδερμοαπόξεση :

Αντί για έναν απλό καθαρισμό, ο καθένας πλέον μπορεί να αποκαταστήσει την χαμένη λάμψη και απαλότητα του δέρματός του με το Silk Peel. H νέα αυτή μέθοδος οφείλει την μοναδικότητά της τόσο στην ειδικά σχεδιασμένη διαμαντένια κεφαλή που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, όσο και στην ήπια δερματοαπόξεση με ταυτόχρονη έγχυση τοπικών θεραπευτικών διαλυμάτων.

Μεσοθεραπεία - PRP:

Η Μεσοθεραπεία, αποτελεί τη διαδικασία έγχυσης ουσιών στο δέρμα.

Η Μεσοθεραπεία χωρίζεται σε δύο είδη. Στην πρώτη, την ετερόλογη, γίνεται η έγχυση εργαστηριακών ουσιών στο δέρμα. Στη δεύτερη, στην αυτόλογη (PRP), χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματος του ασθενούς. Tο περιεχόμενο στο αίμα πλάσμα, εγχέεται στα σημεία εκείνα του δέρματος που χρειάζονται ανάπλαση, μετά από ειδική επεξεργασία.

Και με τις δύο διαδικασίες, βελτιώνεται θεαματικά η ποιότητα του δέρματος, ύστερα από μερικές συνεδρίες.

Ακόμη, ενδείκνυται η χρήση του Fraxel laser, το οποίο ειδικεύεται στην ανάπλαση και στην αποκατάσταση του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία σε συνδυασμό με το Fraxel laser (Total Plasma Lifting), χαρίζει θεαματικά αποτελέσματα, εξαλείφοντας τα σημάδια της γήρανσης, και καθιστά το πρόσωπο λαμπερό, από την πρώτη κιόλας θεραπεία

Υαλουρονικό όξυ:

Όσο μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας παράγει όλο και λιγότερο υαλουρονικό οξύ και το δέρμα αρχίζει να δείχνει σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η έλλειψη όγκου. Με την θεραπεία, εγχύεται στο δέρμα υαλουρονικό οξύ σε μικρές ποσότητες. Έτσι επιτυγχάνεται άμεσα:

 • Βελτίωση του όγκου , του περιγράμματος και του σχήματος του προσώπου.
 • Αποκατάσταση της νεότητας του δέρματος με την λείανση των ρυτίδων
 • Σφριγιλό δέρμα στις περιοχές του ντεκολτέ αλλά και των χεριών
 • Σμίλεμα των χειλιών.

Θεραπεία με Βοτ. Τοξίνη

Η εφαρμογή της βοτ. τοξίνης χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρονιά στην ιατρική για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων όπως σε παιδιά με σπαστικότητα για τη χαλάρωση των υπέρ λειτουργούντων μυών, για τις κεφαλαλγίες, για την διόρθωση του ουλικού και ασύμμετρου χαμόγελου, για την υπεριδρωσία, παλαμών, πελμάτων, μασχαλών κ.α.

Στο πρόσωπο όμως χρησιμοποιείται πιο πολύ από οπουδήποτε, για την πρόληψη και θεραπεία των ρυτίδων. Για χρονιά απασχολούσε την κοσμητική δερματολογία η ρυτίδωση που προκαλείται από την έντονη σύσπαση των δερματικών μυών του προσώπου.

Η κατανόηση της αίτιας του προβλήματος, έκανε την εφαρμογή της βοτ. τοξίνης τόσο δημοφιλές παγκοσμίως. Με την έκχυση της σε συγκεκριμένα σημεία, στοχεύονται οι δερματικοί μύες που είναι υπεύθυνοι για τη σύσπαση του δέρματος με συνέπεια την ρυτίδωση .Αυτό έχει σαν προϋπόθεση την καλή γνώση της ανατομίας από τον δερματολόγο, και την έμφυτη αντίληψη και κατανόηση της αισθητικής αρμονίας.

Η θεραπεία είναι σύντομη , τελείως ανεκτή ,και το αποτέλεσμα πραγματικά γοητεύει γιατί εξαφανίζει τις υπάρχουσες ρυτίδες και προλαμβάνει τις νέες. Το πρόσωπο μετά δείχνει πιο φρέσκο, νεανικό και ακτινοβολεί υγεία και σιγουριά. Το άτομο αποκτά ανεβασμένη διάθεση και θετικά συναισθήματα.

Χημικό Peeling:

Τα σύγχρονα χημικά Peelings βασίζονται σε έναν συνδυασμό ουσιών ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα.

Με το χημικό Peeling αντιμετωπίζονται τα περισσότερα προβλήματα του δέρματος (γήρανση, κηλίδες, πανάδες, ακμή), τόσο με τα βέλτιστα αποτελέσματα όσο και χωρίς παρενέργειες ,έντονο ερεθισμό αλλά και τραυματισμό του δέρματος.

Νήματα Προσώπου:

Το λίφτινγκ με νήματα είναι μια αισθητική επέμβαση που ανορθώνει το δέρμα στο πρόσωπο.

Το επαναστατικό γεγονός με αυτή την μέθοδο είναι ότι προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς πληγές, τραυματισμό των ιστών αλλά και χωρίς καμμία περίοδο αποθεραπείας λόγω της αναίμακτης φύσεως θεραπεία.

Αποτρίχωση λευκών τριχών:

Λόγω της απουσίας μελανίνης στις λευκές τρίχες, η αποτρίχωσή τους με Laser καθίσταται αδύνατη, καθώς δεν μπορεί να τις στοχεύσει.

Σε αυτήν την περίπτωση, η αποτρίχωση γίνεται με βελόνα, η οποία όταν φτάσει στον θήλακα της τρίχας, του διοχετεύει ηλεκτρικό φορτίο.

Μετα η τρίχα αφαιρείται με ευκολία και ύστερα από μερικές συνεδρίες αφαιρείται ολοκληρωτικά λόγω της καταστροφής των αναγεννησιακών κυττάρων κάτι που σταματά την επανέκφυση των τριχών .

Ανάπλαση - Αντιγήρανση Fraxel Laser:

Το Fraxel laser ανακαλύφθηκε στον πανεπιστήμιο του Harvard, το κορυφαίο πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί Gold Standar στην δερματική αποκατάσταση και ανάπλαση. Αποτελεί επανάσταση στην κοσμητική δερματολογία καθώς έχει αλλάξει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Θεραπεία Fraxel Laser έχει λάβει έγκριση από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA για: Φωτογηρανση, Ρυτίδες στο πρόσωπο, Πανάδες-Κηλίδες-Μέλασμα, Ανάπλαση προσώπου, Ακτινική Κεράτωση

Η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω του, το καθιστά μοναδικό στο είδος του καθώς σε αντίθεση με άλλα Laser, το Fraxel χρησιμοποιεί ακτίνες Laser που διεισδύουν κάτω απο την επιφάνεια του δέρματος σε χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές τις οποίες θεραπεύει με απόλυτη ακρίβεια. Το Fraxel διεγείρει τον ίδιο τον οργανισμό σε φυσική αναδόμηση και ανάπλαση του κατεστραμμένου δέρματος.

Η θεραπεία Fraxel, έχει τα εξής οφέλη:

 • Σβήνει τις καφέ κηλίδες
 • Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος
 • Απαλύνει τις ρυτίδες
 • Ομαλοποιεί τις χειρουργικές και τις ουλές ακμής
 • Αναζωογονεί το λαιμό, το στήθος και τα χέρια
 • Βελτιώνει σημαντικά τις ραγάδες
 • Σβήνει τα σημάδια από εγκαύματα

Το Fraxel Laser επίσης, προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα, συνδυαστικά με άλλες θεραπείες (μικροδερμοαπόξεση, πρωτόκολλα, PRP). Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του Fraxel Laser με την θεραπεία PRP (Total plasma lift) προσφέρει εμφανή, εντυπωσιακά και διαχρονικά αποτελέσματα, χωρίς τον χρόνο αποθεραπείας του χειρουργείου, και χωρίς ολική αναισθησία αλλα με την χρήση τοπικής αναισθησίας ( αναισθητικής κρέμας) και με απόλυτη ασφάλεια. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν αποτελέσματα Lifting χωρίς χειρουργείο. Ο αριθμός των συνεδριών στις περισσότερες περιπτώσεις είναι έως και 5 συνεδρίες αλλά ποικίλει ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα και τύπο δέρματος

Η βελτίωση του δέρματος συνεχίζει ακόμα και μετά το πέρας έξι μηνών. Στο Athens South διαθέτουμε το γνήσιο Fraxel Dual Laser της Αμερικανικής εταιρείας Solta, σε ελκυστικά πακέτα.

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι:

Με το πέρασμα των χρόνων, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του. Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η κακή διατροφή,η κατανάλωση αλκοολ, το άγχος, όπως και οι κληρονομικοί παράγοντες συμβάλλουν αρνητικά στην ποιότητα του δέρματος.

Στην περιοχή των ματιών, δημιουργούνται συχνά μαύροι κύκλοι, ρυτίδες και χαλάρωση. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, χρησιμοποιούνται ραδιοσυχνότητες, οι οποίες διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, επιτυγχάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την σύσφιξη. Επίσης χρησιμοποιείται το Laser ND YAG, το οποίο πυκνώνει το δέρμα με αποτέλεσμα την σύσφιξη, η Θεραπεία με Βοτ. Τοξίνη που εξαφανίζει της ρυτίδες στην περιοχή του Μεσόφρυου και του ποδιού της Χήνας, η Μάσκα και η Μεσοθεραπεία Υαλουρονικού.

Το Fraxel Laser μαζί με PRP, αποτελούν μια συνδυαστική θεραπεία, που διεισδύει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος σε χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές τις οποίες θεραπεύει με απόλυτη ακρίβεια. Τα εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος αποκαθιστούν τον όγκο της περιοχής γύρω απο τα μάτια.

Τέλος, το άτομο απο το σπίτι του μπορεί να χρησιμοποιήσει Κρέμες με Βιταμίνη Κ , C και E για αντιοξείδωση και αντηλιακές κρέμες που θα καθυστερήσουν τα σημάδια του χρόνου και γενικώς μπορεί να βελτιώσει την διατροφή του με κατανάλωση υγιεινών τροφών και αρκετής ποσότητας νερού.

Ουλές:

Οι ουλές ακμής, οι χειρουργικές, οι ουλές από τραυματισμό και τα σημάδια από εγκαύματα μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά με το Fraxel Laser, που εξειδικεύεται στην ανάπλαση τους (Εγκεκριμένο από το FDA)To Fraxel Laser έχει καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με PRP ( πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Επίσης το Fraxel laser συνδυάζετε αποτελεσματικα με " γέμισμα '' των ούλων με δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικου οξέος.Ο δερματολόγος ανάλογος την ουλή θα συστιση την καταλληλη θεραπεια.

Tα χηλοειδή, είναι ουλές που έχουν επεκταθεί περαιτέρω από την αρχική ουλή. Μπορούν να αναδιαμορφωθούν και να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό με το Pelleve, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα δερματοχειρουργικής που δεν προκαλεί εγκαύματα, επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης, ελαχιστοποιεί την δημιουργία ουλών, έχει άριστα αισθητικά αποτελέσματα αναίμακτα και χωρίς πόνο.

Υαλουρονικό στα χείλη Πριν-Μετά
DSC05964 (2)
Ανάπλαση προσώπου με Fraxel Laser & PRP Πριν - Μετά
13555845_10209741901929982_1168146171_o
Αντιμετώπιση Ουλών Ακμής με Fraxel Laser και εμφυτεύματα Υαλουρονικού Πριν-Μετά