Γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς.

H Τοξίνη…. Στην φαρέτρα της Αισθητικής Δερματολογίας για πάνω από 25 Χρόνια!

Με την πάροδο του χρόνου καθώς κοιταζόμαστε στον καθρέπτη βρίσκουμε ολοένα και περισσότερες ρυτίδες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια μας. Ζούμε στην εποχή όπου η Αισθητική Δερματολογία έχει όλη την επιστημονική γνώση, για να εκπληρώσει την επιθυμία του ανθρώπου να επιβραδύνει την γήρανση, να βελτιώσει την επίδραση του χρόνου στο δέρμα μας, ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε νέοι και όμορφοι.

Η χρήση της Τοξίνης έφερε την επανάσταση στην θεραπεία των ανεπιθύμητων Ρυτίδων του προσώπου αλλά και στην θεραπεία της Υπεριδρωσίας σε μασχάλη, παλάμες και πέλματα.

Η Β. Τοξίνη χρησιμοποιείται στην Αισθητική Δερματολογία για πάνω από 25 χρόνια!

Με μεγάλο ιστορικό ασφάλειας.

Η κατανόηση της αίτιας του προβλήματος, έκανε την εφαρμογή της Β. Τοξίνης τόσο δημοφιλή παγκοσμίως.

Η έγχυση της Τοξίνης σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο προκαλεί μείωση της έντασης της σύσπασης των μυών του προσώπου, που είναι υπεύθυνες για την επαναλαμβανόμενη σύνθλιψη του δέρματος πάνω από του μύες κατά την διάρκεια των διαφόρων εκφράσεων του προσώπου μας και που μας προκαλούν την σταδιακή εμφάνιση των ρυτίδων.

Η κατανόηση της δράσης της Τοξίνης, έκανε την εφαρμογή της τόσο δημοφιλή παγκοσμίως. Έτσι έχει γίνει ευρέως γνωστό, η αποτελεσματικότητα να σβήνει τις υπάρχουσες ρυτίδες του προσώπου, αλλά και να καθυστερεί την επανεμφάνισή τους.

Σε μικρής ηλικίας άτομα, ηθοποιούς και τραγουδιστές για να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων, ώστε να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους, χωρίς να μειώνονται οι εκφράσεις του προσώπου τους, εγχύουμε μικρότερη ποσότητα φαρμάκου, το οποίο ονομάζουμε Baby Μπο-Τοξ.

Τα αποτελέσματα διαρκούν από 3 έως 6 μήνες και κατά μέσο όρο 3 – 4 μήνες.

Η πρώτη συμβουλή μας για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα της θεραπείας, είναι η αποφυγή έκθεσης του προσώπου μας σε υψηλές θερμοκρασίες, (π.χ. Σάουνα, Ατμόλουτρα, Ζεστό Νερό, Ζεστό αέρα και στην έκθεση στη UV Ακτινοβολία).

Η δεύτερη συμβουλή μας, για μία ακόμη πιο ενισχυμένη θεραπεία αντιγήρανσης, με θεαματικά φυσικό αποτέλεσμα, είναι ο συνδυασμός της με ένα από τα Εξατομικευμένα Μοναδικά Πρωτόκολλα Αντιγήρανσης που παρέχουμε στο Athens South.

Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος Νο 1: Η Θεραπεία αγριεύει το πρόσωπο.

Αλήθεια: Η σωστά μελετημένη εφαρμογή της Β. Τοξίνης ποτέ δεν αγριεύει το πρόσωπο, αντιθέτως το γλυκαίνει.

Μύθος Νο 2: Θα μου σηκώσει τα φρύδια ψηλά.

Αλήθεια: Όταν η θεραπεία πραγματοποιείται με ακρίβεια το σχήμα το φρυδιών βελτιώνεται.

Μύθος Νο 3: Θα μου προκαλέσει μία παγωμένη έκφραση.

Αλήθεια: Είναι πολύ εύκολο να προληφθεί η παγωμένη έκφραση αποφεύγοντας την χορήγηση υψηλών δόσεων. (Less is more)

Μύθος Νο 4: Αν ξεκινήσω, θα πρέπει να κάνω την θεραπεία συνέχεια γιατί διαφορετικά θα χαλάσει το πρόσωπο μου γρηγορότερα.

Αλήθεια: Μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας, σταδιακά με το πέρασμα των μηνών το πρόσωπο αποκτάει την πλήρη κινητικότητα στις εκφράσεις όπως και πριν, χωρίς καμία αλλαγή πριν από την θεραπεία. Όταν πραγματοποιούμε την θεραπεία, ουσιαστικά το πρόσωπο ξεκουράζεται από την ένταση που δημιουργούν οι εκφράσεις στο πρόσωπό μας.

Με την έκχυση του φαρμάκου σε συγκεκριμένα σημεία, στοχεύονται οι δερματικοί μύες που είναι υπεύθυνοι για τη σύσπαση του δέρματος με συνέπεια την ρυτίδωση. Αυτό προϋποθέτει την άριστη γνώση της ανατομίας, και την έμφυτη αντίληψη και κατανόηση της αισθητικής αρμονίας από τον Δερματολόγο Νεκτάριο Λογαρά. Η θεραπεία είναι σύντομη, τελείως ανεκτή και το αποτέλεσμα πραγματικά γοητεύει γιατί εξαφανίζει τις υπάρχουσες ρυτίδες και προλαμβάνει τις νέες. Το πρόσωπο μετά δείχνει πιο φρέσκο, νεανικό και ακτινοβολεί υγεία και σιγουριά. Το άτομο αποκτά αυτοπεποίθηση και θετικά συναισθήματα.

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham Αγγλίας.

Μετεκπαιδευθείς στης θεραπείες αντιγήρανσης στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδρια της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

18 Χρόνια ιατρική εμπειρία.