Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος/KARISMA

Πριν & Μετά

εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Ο Δερματολόγος Νεκτάριος Λογαράς προτείνει τα εξής:

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα φυσικό ενδογενές δομικό συστατικό του δέρματος, το οποίο έχει την μοναδική ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Aυτή η φυσική ιδιότητα του το καθιστά ένα ενυδατικό συστατικό που βελτιώνει τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα, τη λείανση και την απαλότητα του δέρματος.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, η παραγωγή του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα μειώνεται. Η σταδιακή μείωσή του, οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις και η απώλεια λίπους στα βαθύτερα διαμερίσματα του προσώπου, έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του.  Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή υαλουρονικού οξέος στο δέρμα μειώνεται, κάτι που οδηγεί σε αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η μείωση αυτή σε συνδυασμό με τις εκφράσεις και την απώλεια λίπους, οδηγεί στη δημιουργία βαθιών ρυτίδων και πτυχώσεων, ενώ παραμορφώνει το οβάλ του προσώπου.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της χρήσης εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος;

 • Χαρίζουν στους ασθενείς ένα όμορφο, νεανικό και σφριγηλό αποτέλεσμα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να επαναφέρεται η όψη του πολλά χρόνια πίσω

Τι επιτυγχάνεται;

 • Βαθιά ενυδάτωση
 • Αποκατάσταση των έντονων ρυτίδων
 • Αύξηση του όγκου στα χείλη
 • Αποκατάσταση χαμένου όγκου στα ζυγωματικά (μάγουλα)
 • Ανύψωση παρειών (μάγουλα)
 • Αναδιαμόρφωση του οβάλ του προσώπου
 • Αποκατάσταση όγκου κάτω από τα μάτια και διόρθωση μαύρων κύκλων
εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος;

εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Μάτια

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από τα μάτια για την αποκατάσταση των μαύρων κύκλων, του ελλείμματος όγκου και των ρυτίδων που προκύπτουν λόγω φυσικής γήρανσης, ηλιακής έκθεσης και αφυδάτωσης. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια μπορεί να θεραπεύσει τις φουσκάλες ή τις σακούλες που προκαλούνται κυρίως λόγω κληρονομικής προδιάθεσης, κακής κυκλοφορίας λέμφου, αφυδάτωσης, κατανάλωσης αλκοόλ ή ζάχαρης, έλλειψης ύπνου και άσκησης, καθώς και μακροχρόνιας έκθεσης σε οθόνες.

Ποια είναι η διαδικασία; 

Η διαδικασία είναι απλή, αναίμακτη και ανώδυνη, καθώς ο εξειδικευμένος γιατρός πάντα χρησιμοποιεί τοπική αναισθησία. Με τη χρήση άψογης τεχνικής, πολυετούς εμπειρίας και εξειδίκευσης που ξεπερνά τα 20 χρόνια, επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμούς, μελανιές ή παραμορφώσεις, και πάντα με φυσικό αποτέλεσμα.

Ζυγωματικά

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί στα ζυγωματικά για την αποκατάσταση του όγκου τους, ενώ ταυτόχρονα τα ανορθώνει, χαρίζοντας έτσι ένα νεανικό και όμορφο αποτέλεσμα.

εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος
εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Κάτω γνάθος – Πηγούνι

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες για την αποκατάσταση του όγκου στο κάτω μέρος του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο, αναδιαμορφώνεται το οβάλ του προσώπου σε περιπτώσεις αλλοίωσης λόγω ηλικίας ή δημιουργίας των χαρακτηριστικών “γωνιών” . Επιπλέον, πολλοί ασθενείς αναζητούν την επέμβαση για να αυξήσουν τον όγκο στο πηγούνι τους, ώστε αυτό να γίνει πιο «θεληματικό» όπως συνηθίζεται να λέμε.

Μύτη

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται συχνά για τη διόρθωση του σχήματος της μύτης σε μια διαδικασία που ονομάζεται “υγρή ρινοπλαστική” ή “ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι”. Αυτή η μέθοδος προσφέρει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος
εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Χείλη

Τα χείλη είναι μια από τις πιο συνηθισμένες περιοχές όπου εφαρμόζονται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Με την κατάλληλη ποσότητα και μια επαγγελματική τεχνική εφαρμογής, οι ασθενείς μπορούν να πετύχουν ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα που επιθυμούν.

Ουλές ακμής

Οι ουλές της ακμής μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα ψυχολογικής πίεσης για πολλούς ασθενείς, είτε βρίσκονται στην περίοδο της εφηβείας είτε κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Με τη χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος, επιτυγχάνεται το γέμισμα των ατροφικών ουλών της ακμής. Για να επιτευχθεί ένα ιδανικό αποτέλεσμα, η θεραπεία συνήθως συνδυάζεται με τη χρήση Fractional Laser.

εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Στατικές Ρυτίδες

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με τη βοτουλινική τοξίνη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά της γήρανσης. Περιοχές στις οποίες συχνά χρησιμοποιούνται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος γι’ αυτόν τον σκοπό περιλαμβάνουν:

 • Γύρω από τη μύτη
 • Γύρω από το στόμα
 • Στις ρινοπαρειακές αύλακες
 • Στο άνω χείλος
 • Στις παρειές
 • Στο λαιμό

Το αποτέλεσμα είναι Άμεσα Ορατό και Φυσικό

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη ορισμένες οδηγίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια θεραπεία με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Ακολουθούν κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες:

Πριν τη θεραπεία:

 • Αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών και αντιπηκτικών φαρμάκων μία εβδομάδα πριν από τη θεραπεία για τη μείωση της πιθανότητας σχηματισμού εκχύμωσης (μελανιάς) στα σημεία της έγχυσης.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για δύο ημέρες πριν από τη θεραπεία.

Κατά τη θεραπεία:

 • Η περιοχή εφαρμογής προετοιμάζεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας για μια ανώδυνη θεραπεία.

Μετά τη θεραπεία:

 • Μπορεί να υπάρξει ελαφρά ερυθρότητα, οίδημα ή ενοχλήσεις, τα οποία συνήθως υποχωρούν την επόμενη ημέρα.
 • Αποφύγετε την έκθεση στο έντονο κρύο και ζέστη, την κατανάλωση αλκοόλ και την άσκηση για τις επόμενες ημέρες.
 • Αποφύγετε την επαφή στα χείλη για 24 ώρες μετά τη θεραπεία τους με υαλουρονικό οξύ.

Για περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον ειδικό Δερματολόγο σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Κλινική Δερματολογίας & Αισθητικής Δερματολογίας Athens South και τον ειδικό Δερματολόγο Νεκτάριο Λογαρά.

KARISMA

Τι είναι το Karisma

Το μέλλον στην Αντιγήρανση.

Το Karisma είναι ένα βιοδιεγερτικό (Skin booster) ενέσιμο , βιοαπορροφήσιμο διάλυμα που αποκαθιστά φυσικά τη δομή του δέρματος, καθώς ανανεώνει το δέρμα εκ των έσω.

Skin booster  σημαίνει δίνω στον οργανισμό, στο δέρμα συγγεκριμένα  τα απαραίτητα  θρεπτικά συστατικά  να ανανεωθεί φυσικά, καθώς, ενισχύει το Δέρμα να αυτοϊαθεί  παράγοντας, τα δικά του  δομικά συστατικά  όπως το  κολλαγόνο,  την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ.

 • Το Karisma είναι μια νέα θεραπεία δέρματος, που μας προσφέρει νέους ορίζοντες στην αντιγήρανση, με εξερετικά αποτελέσματα,  και εφαρμόζετε στο προσώπο, στο  λαιμό, το ντεκολτέ, και στην άνω επιφάνεια των  χεριών.
 • Το Karisma  βελτιώνει τις ατέλειες του δέρματος, που προέρχονται απο τον ήλιο την ηλικία/γήρανση, και  τις ουλές ακμής.

Ποιά είναι η σύνθεση του Karisma?

Η Σύνθεση του Karisma είναι  Υαλουρονικό Οξύ υψηλού μοριακού βάρους με R-πολυπεπτιδικής αλυσίδας α 1 και καρβόξυ-μέθυλ-σελουλόζη. Το υψιλού μοριακού βάρους υαλουρόνικο βοηθά στήν ομιόμορφη κατανομή,   αποτρέποντας την δημιουργία μικρών ογκιδίων (γρομπαλάκια) που προκαλούν παραμόρφωση.

Η συνεργιστική δράση της πρωτοποριακής του φόρμουλας μειώνει την διαδικασία της γήρανσης, αφού μειώνει την επίδραση της υαλουρονιδάσης, η υαλουρονιδάση ειναι μια ουσία που υπάρχει στο δέρμα μας η οποία μας διασπά το δικό μας υαλουρονικό που υμάρχει στον, οργανισμό μας.

Παράλληλα διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν νέο  κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονίκο οξύ.

Το υαλουρονικό με το κολλαγόνο είναι βασικά δομικά συστατικά του δέρματος. Συμμετέχουν στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς το πολλαπλασιασμό και τον μεταβολισμό των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα του δέρματος υπέυθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου.

Αξίζει να σημειωθειί ότι το Karisma ειναι:

 • Φυσικό. Συντίθεται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά χωρίς τη χρίση χημικών παραγόντων διασταύρωσης .
 • Βιολογικό. Απόλυτα βιοσυμβατό, προάγει την εσωτερική ικανότητα ανάπλασης του δέρματος.
 • Ασφαλές.  Υποαλλεργικό, σέβεται την φυσική προέλευση των ουσιών.
 • Αποτελεσματικό με άμεσα άλλα και μακροχρώνια αποτελέσματα που διαρκούν.

Οδηγίες

Απαιτούνται δύο εφαρμογές σε διάστημα ενός μήνα.

Επαναληπτική εφαρμογή μετά απο 4 μήνες.

Υαλουρονικό / Karisma τιμές / προσφορές.

Υαλουρονικό από 250 Ευρώ ανά Συνέδριά / 1.Ml.

Εγκεκριμένο Ελβετικό Προιόν.

Karisma

Karisma απο 250 Ευρώ ανά Συνεδρία /2.Ml.

Ασφαλής θεραπείες με έγκριση FDA, Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων.

Εγκεκριμένο Ιταλικό Προιόν.

Άμεσο / Μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

 • Ανώδυνα, τοπική αναισθησία.
 • Χωρίς αποθεραπεία.
 • Διάρκεια έως δύο χρόνια.
 • Άρτια, αναίμακτη  Τεχνική, αποκλειστικά από εξειδικευμένο Δερματολόγο, μόνο για ιατρική χρήση.
 • Εύκολη θεραπεία χωρίς να απαίτει χρόνο αποθεραπείας.

Στην  Δερματολογική κλινική Athens South, η εφαρμογή Υαλουρονικού / Karisma εφαρμόζεται, πάντα και μόνο από τον εξειδικευμένο Δερματολόγο Δρ. Νεκτάριο Λαγαρά, ο οποίος και  παρακολουθεί με επαναληπτικό ραντεβού  την κάθε εφαρμογή.

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham της Αγγλίας.

-Πτυχίο Ιατρικής, Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery, The University of Nottingham, UK.
-Πτυχίο Ιατρικής Βιοχημείας, Bachelor of Science (Medical Biochemistry), The University of Birmingham, UK

Μετεκπαιδευθείς στις θεραπείες αντιγήρανσης στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδριά της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

20 Χρόνια ιατρική εμπειρία.

REVIEWS

Αξιολογήσεις και σχόλια