Κηλίδες – Πανάδες

Πριν & Μετά

Πώς αντιμετωπίζονται οι δυσχρωμίες, οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες στο πρόσωπο;

Γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς

Οι δυσχρωμίες, πανάδες και καφέ κηλίδες είναι επιδερμικές ή βαθύτερες μελαγχρωματικές βλάβες που εντοπίζονται συχνότερα στα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο. Η κύρια αιτία εμφάνισής τους είναι η έκθεση στο ηλιακό φως. Αν και καλοήθεις, είναι ενοχλητικές στην εμφάνιση.

Στο πρώτο ραντεβού, ο εξειδικευμένος δερματολόγος Νεκτάριος Λογαράς αξιολογεί το πρόσωπο με το πρωτοποριακό μηχάνημα δερμοανάλυσης VISIA. Η δερμοανάλυση βοηθά στον εντοπισμό του βάθους και της έκτασης του προβλήματος, καθορίζοντας τον αριθμό και το είδος των θεραπειών που θα χρειαστούν τόσο στο σπίτι όσο και στο ιατρείο.

Στο σπίτι, προτείνεται εξατομικευμένο πρωτόκολλο λεύκανσης με θεαματικά αποτελέσματα.

Στο ιατρείο, πέρα από το πρωτόκολλο λεύκανσης με δερμοαπόξεση και peeling, προσφέρονται θεραπείες με εξελιγμένα laser, τα οποία έχουν άριστη ανταπόκριση στη θεραπεία των δυσχρωμιών.

Εμφανίζουν άριστη ανταπόκριση στη θεραπεία με Laser.

Η ολική εξάλειψη των δυσχρωμιών παρατηρείται μετά από 1-3 θεραπείες. Κάθε θεραπεία πραγματοποιείται ανά 6-8 εβδομάδες. Πριν από τη θεραπεία, το δέρμα καθαρίζεται και εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα που παραμένει για περίπου 1 ώρα, εξασφαλίζοντας μια ανώδυνη διαδικασία.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, υπάρχει ήπια ερυθρότητα που διαρκεί 1-3 ημέρες. Ακολουθεί απολέπιση της φθαρμένης επιδερμίδας για 1-5 ημέρες. Το νέο δέρμα είναι ροδαλό για 2-7 ημέρες, ανάλογα με την ένταση της θεραπείας, και σταδιακά ανακτά το φυσικό του χρώμα. Μετά το τέλος των θεραπειών, συστήνεται προστασία από την έκθεση στον ήλιο και χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50+.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Κλινική Δερματολογίας & Αισθητικής Δερματολογίας Athens South και τον ειδικό δερματολόγο Νεκτάριο Λογαρά.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Όταν οι μελαγχρωματικές βλάβες εντοπίζονται βαθιά μέσα στο δέρμα, τότε ονομάζεται μέλασμα. Η εμφάνισή του είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού έκθεσης χωρίς προστασία στην ηλιακή ακτινοβολία, του τύπου δέρματος, της επίδρασης των ορμονών και της μακροχρόνιας επίδρασης ήπιων ερεθιστικών παραγόντων.

Στην πρώτη επίσκεψη, θα γίνει καταγραφή και αξιολόγηση του βάθους της μελάγχρωσης στο δέρμα, αν είναι σε ενεργή φάση επέκτασης και η ύπαρξη φλεγμονής με τη βοήθεια της ψηφιακής δερμοανάλυσης VISIA. Η εξέταση του δέρματος του προσώπου με το VISIA θα αναδείξει και θα καταγράψει την επέκταση του προβλήματος στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε το πλάνο της θεραπείας, σύμφωνα με το βάθος του προβλήματος.

Οι αποτελεσματικές θεραπείες που εφαρμόζουμε είναι: