Αντιμετώπιση Ραγάδων με Laser eCo2 ή FRAXEL DUAL

Γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς.

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες αποτελούν εσωτερικές ουλές στο δέρμα, οι οποίες εμφανίζονται εξαιτίας διάφορων παραγόντων, που θα παρουσιαστούν στη συνέχεια και συνήθως συνιστούν αίτιο ψυχολογικής επιβάρυνσης στους πάσχοντες.

Σε ποια σημεία μπορούν να εμφανιστούν οι ραγάδες;

Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης των ραγάδων είναι:

  • Η κοιλιά
  • Οι μηροί
  • Οι γλουτοί
  • Οι βραχίονες
  • Το στήθος

Ραγάδες μπορούν επίσης να εμφανιστούν στα γόνατα και τις γάμπες.

Πού οφείλονται οι ραγάδες;

Η κύρια αιτία εμφάνισης των ραγάδων είναι η απότομη αυξομείωση βάρους, όμως δεν είναι η μοναδική. Επιπλέον, ενδιαφέρον έχει να αναφέρουμε πως ανάλογα με το αίτιο που προκαλεί την εμφάνισή τους, οι ραγάδες παρουσιάζονται σε διαφορετικά σημεία.

Συγκεκριμένα:

  • Οι ραγάδες που εμφανίζονται κατά την εφηβεία, εντοπίζονται συνήθως στους μηρούς.
  • Οι ραγάδες εξαιτίας παχυσαρκίας ή εγκυμοσύνης επηρεάζουν συνήθως την κοιλιά, τα πλαϊνά της κοιλιάς, τους μηρούς, τους γλουτούς, τους βραχίονες και το στήθος.
  • Ραγάδες που εμφανίζονται κάτω από τις μασχάλες, πιθανώς να οφείλονται στη λήψη γλυκοκορτικοειδών φαρμάκων.
  • Οι ραγάδες στους ώμους συνήθως των ανδρών, πιθανώς οφείλονται στην άρση βαρών στο γυμναστήριο.

Πότε να επισκεφθείτε το Δερματολόγο για τις ραγάδες;

Οι ραγάδες δεν αποτελούν ένδειξη κάποιας δερματοπάθειας ή κάποιας άλλης κατάστασης υγείας, επομένως η επίσκεψη στο Δερματολόγο θα έχει αποκλειστικά αισθητικό χαρακτήρα.

Αν οι ραγάδες σας ενοχλούν και επιθυμείτε να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, η καλύτερη τακτική είναι να μην αναβάλετε την επίσκεψή σας στο Δερματολόγο και να τις προλάβετε όσο είναι ακόμα κόκκινες. Αυτό γιατί όταν οι κόκκινες ραγάδες μετατραπούν σε λευκές, είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση τους.

Στην Δερματολογική Κλινική Athens South, διαθέτουμε μακροχρόνια εμπειρία και όλα τα σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πάθησης του δέρματος επηρεάζει λειτουργικά ή αισθητικά το σώμα και τον οργανισμό μας.

Αντιμετώπιση ραγάδων με laser eCO2

Η αντιμετώπιση των ραγάδων με laser eCO2, αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο θεραπείας, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η τεχνολογία του laser eCO2 κάνει χρήση παλμικού φωτός, το οποίο διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας έτσι διέγερση των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.

Η αντιμετώπιση ραγάδων με eCO2, όχι απλά σβήνει τα ενοχλητικά σημάδια, αλλά κάνει και το δέρμα πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό. Αυτό γιατί το Fractional Laser eCO2 προκαλεί ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος.

Είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση ραγάδων με laser eCO2;

Μελέτες έχουν δείξει πως η αντιμετώπιση ραγάδων με laser eCO2 μπορεί να βελτιώσει έως και 85% την εμφάνιση του δέρματος σε λίγες μόνο συνεδρίες. Σαφώς ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί ο ασθενής, εξαρτάται από τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά του δέρματός.

Αν μαζί με το Laser γίνει και η χρίση αυξητικών παραγόντων (PRP) τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα και μειώνετε και ο αριθμός συνέδριων.

Σε κάθε περίπτωση η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση από έμπειρο δερματολόγο είναι απαραίτητη ώστε να λάβουμε τη μέγιστη απόδοση από τη θεραπεία.

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham της Αγγλίας.

Μετεκπαιδευθείς στις θεραπείες αντιγήρανσης στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδριά της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

18 Χρόνια ιατρική εμπειρία.