Αποτρίχωση Laser Για Γυναίκες

Για την αποτρίχωση γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς.

Η μόνιμη και οριστική αποτρίχωση, αποτελούσε μια ανεκπλήρωτη ευχή τις προηγούμενες δεκαετίες. Γυναίκες και άνδρες ταλαιπωρούνταν συνεχόμενα από τις κλασικές μεθόδους (ξύρισμα, κερί κλπ). Πλέον, η σύγχρονη τεχνολογία, μας προσφέρει ποικίλους τρόπους απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, ο πιο αποτελεσματικός εκ των οποίων είναι η Laser Αποτρίχωση.
Στην Athens South διαθέτουμε τον πιο προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό, με στόχο την αποτελεσματική και οριστική αποτρίχωση σε όλα τα σημεία του σώματος, κάθε εποχή του χρόνου. Η πλατφόρμα GentleMax Pro, της Syneron Candela, συνδυάζει δύο υπερσύγχρονες τεχνολογίες Laser στο ίδιο μηχάνημα: Αλεξανδρίτη (755 nm) και Nd:YAG (1064 nm).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με την πλατφόρμα GentleMax Pro;

  • Ανώδυνη διαδικασία
  • Ασφαλής εφαρμογή
  • Αποτελέσματα από την 1η κιόλας συνεδρία
  • Σύντομη συνεδρία
  • Τεχνολογία διπλής στόχευσης
  • Οριστικά αποτελέσματα

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με Laser για την οριστική αντιμετώπιση της τριχοφυΐας;

Το Laser, εκπέμπει μια δέσμη φωτός που καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας, χωρίς να προκαλεί τραυματισμό στον ιστό του δέρματος. Σε αυτό βοηθάει ο ειδικός μηχανισμός ψύξης του Laser, που ψύχει την επιδερμίδα, δύο φορές, λίγα δευτερόλεπτα πριν την θερμική δέσμη Laser, αλλά και αμέσως μετά. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η αίσθηση του πόνου, κάτι που επιτρέπει στον δερματολόγο, να αυξήσει την ενέργεια της δέσμης, αυξάνοντας και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αφού όσο υψηλότερη είναι η ενέργεια του Laser τόσο λιγότερες θεραπείες χρειάζονται.

Στην Κλινική Athens South διαθέτουμε απόλυτη εξειδίκευση στις εφαρμογές Laser, καθώς και στο πεδίο της βιολογίας – κύκλου ζωής της τρίχας, του δέρματος, και του οργανισμού.

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα, κατά τη φάση ανάπτυξης της τρίχας, που πρέπει να γίνεται η εφαρμογή λέιζερ, για να πετύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα σε κάθε θεραπεία;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας περιλαμβάνει 3 στάδια.

Στάδιο 1ο – Αναγενής Φάση: Σε αυτό το στάδιο οι τρίχες αναπτύσσονται ραγδαία. Πρόκειται για την αρχική φάση της τριχοφυΐας, όταν δηλαδή οι τρίχες αρχίζουν να είναι ορατές πάνω από το δέρμα.
Αυτό είναι το στάδιο που εφαρμόζουμε την Laser αποτρίχωση για να επιφέρουμε τη μεγαλύτερη καταστροφή στα κύτταρα που τροφοδοτούν την τρίχα, οπότε την καταστρέφουμε συντομότερα.

Στάδιο 2ο – Καταγενής Φάση: Αυτό το στάδιο, δεν είναι ιδανικό για μόνιμη αποτρίχωση, επειδή κατά τη διάρκειά του ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας μειώνεται.

Στάδιο 3ο – Τελογενής Φάση: Αυτό είναι το τελικό στάδιο της ανάπτυξης της τρίχας, κατά το οποίο η θεραπεία με λέιζερ δεν πρέπει να γίνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τρίχες δεν αναπτύσσονται.

Μπορεί να χρειαστούν 6-12 εβδομάδες για τις τρίχες να αναπτυχθούν από τους θύλακες και να επανεμφανιστούν πάνω από το δέρμα. Αυτό το 1ο στάδιο ανάπτυξης, είναι η ιδανικότερη χρονική περίοδος, για να γίνουν αποτελεσματικές οι θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ.

Ο Δερματολόγος Νεκτάριος Λογαράς, αρχικά, εξετάζει την περιοχή του δέρματος που θα εφαρμοστεί το Laser, για να διαπιστωθούν δερματικές βλάβες, που πρέπει να θεραπευτούν πριν την αποτρίχωση. Πριν από την κάθε θεραπεία Laser, η περιοχή που θα γίνει η αποτρίχωση, θα πρέπει να είναι καθαρή από κρέμες και άλλα καλλυντικά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται ξυράφι ώστε η θερμική δέσμη του Laser, να στοχεύσει τον θύλακα της τρίχας και όχι ολόκληρο το στέλεχός της. Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως στις μασχάλες και το μπικίνι, γίνεται η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για την ελαχιστοποίηση του πόνου.

Μετά από την θεραπεία, εφαρμόζεται καταπραϋντική κρέμα, για να μην εμφανιστεί ερύθημα (κοκκινίλα) και οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή γύρω από τον κάθε θύλακα. Στην περίπτωση εμφάνισης ερεθισμού, προτείνεται η χρήση ενυδατικής κρέμας. Θα πρέπει να αποφεύγετε το ζεστό μπάνιο, για ένα 24ωρο, την έντονη γυμναστική, τα στενά ρούχα καθώς και την έκθεση της περιοχής στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

Με την πλατφόρμα Gentle Laser Max – Αλεξανδρίτη & Nd:YAG τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία, ενώ σταδιακά η τριχοφυΐα μειώνεται συνολικά.

Για την ολοκληρωτική απαλλαγή από την τριχοφυΐα, χρειάζονται ενδεικτικά 5-7 συνεδρίες. Ο αριθμός αυτός ποικίλει ανάλογα με την εκάστοτε περιοχή εφαρμογής, αλλά και με τα χαρακτηριστικά της τρίχας του δέρματος και του οργανισμού.

Αποτελεσματική Αποτρίχωση και σε Λευκές Τρίχες

Λόγω της απουσίας μελανίνης στις λευκές τρίχες, η αποτρίχωση με Laser καθίσταται αδύνατη, καθώς δεν μπορεί να τις στοχεύσει. Σε αυτήν την περίπτωση, η αποτρίχωση γίνεται με την χρήση υπερσύγχρονου συστήματος ριζικής αποτρίχωσης με Ραδιοκύματα (Pelleve).

Video

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham της Αγγλίας.

-Εξειδίκευση στην Δερματοχειρουργική, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”

Μετεκπαιδευθείς στις θεραπείες αντιγήρανσης στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Ιδιωτικό Ιατρείο – Athens South Dermatology & Laser Center, Άλιμος

Ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”

τ. Ιατρός, Royal Derby | Derby Teaching Hospitals NHS Foundation TRUST, Αγγλία
τ. Ιατρός, Taunton and Somerset Hospital NHS Trust-Musgrove Park, Αγγλία
τ. Ιατρός, Worthing and Southlands Hospitals NHS TRUST, Αγγλία
τ. Ιατρός, Queen Alexandra Hospital, Αγγλία
τ. Ιατρός, Portsmouth Hospital NHS Trust, Αγγλία
τ. Ιατρός, Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trust, Αγγλία
Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδριά της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

19 Χρόνια ιατρική εμπειρία.

Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2109821431

REVIEWS

Αξιολογήσεις και σχόλια