Αποτρίχωση Laser Για Γυναίκες

Γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς.

Για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και μόνιμη οριστική αποτρίχωση η μονή λύση είναι η Laser Αποτρίχωση.
Στο Athens South Διαθέτουμε το ποιο αποτελεσματικό τεχνολογικά ιατρικό εξοπλισμό. Την πλατφόρμα GentleMax Pro, της Syneron Candela, που συνδυάζει δύο υπερσύγχρονα Laser, αυτό του Αλεξανδρίτη (755 nm) και του Nd:YAG (1064 nm σε ένα μηχάνημα). Είναι η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος αφού δεν χρειάζεται μεγάλος αριθμός συνεδριών, για το επιθυμητό αποτέλεσμα και μπορεί να εφαρμοστεί και σε φωτότυπο ΙV σκούρο, και μαυρισμένο δέρμα, σε όλες της εποχές.

Το Laser, εκπέμπει μια δέσμη φωτός που καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας, χωρίς να προκαλεί τραυματισμό στον ιστό του δέρματος. Σε αυτό βοηθάει ο ειδικός μηχανισμός ψύξης του Laser, που ψύχει την επιδερμίδα, δύο φορές, λίγα δευτερόλεπτα πριν την θερμική δέσμη Laser, αλλά και αμέσως μετά μειώνοντας το πόνο στο ελάχιστο. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η αίσθηση του πόνου, κάτι που επιτρέπει στον δερματολόγο, να αυξήσει την ενέργεια της δέσμης, αυξάνοντας και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αφού όσο μεγαλύτερη είναι η ενέργεια του Laser τόσο λιγότερες θεραπείες χρειάζονται.

Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία και γνώση στο πεδίο της βιολογίας – ζωής της τρίχας, του δέρματος, και του οργανισμού.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια της φάσης ανάπτυξης της τρίχας, που πρέπει να γίνεται η εφαρμογή λέιζερ, για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα σε κάθε θεραπεία.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας περιλαμβάνει 3 στάδια.

Στάδιο 1ο – Αναγενής: Σε αυτό το στάδιο η τρίχες αναπτύσσονται ραγδαία, είναι η αρχική φάση της τριχοφυΐας, είναι το στάδιο όπου οι τρίχες αρχίζουν να είναι ορατές πάνω από το δέρμα.
Αυτό είναι το στάδιο που εφαρμόζουμε την Laser Αποτρίχωση για να επιφέρουμε την μεγαλύτερη καταστροφή στα κύτταρα που τροφοδοτούν την τρίχα, οπότε την καταστρέφουμε συντομότερα.

Στάδιο 2ο – Καταγενής: Αυτό το στάδιο, δεν είναι ιδανικό για μόνιμη αποτρίχωση, επειδή κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας μειώνεται.

Στάδιο 3ο – Τελογενής: Αυτό είναι το τελικό στάδιο της τριχοφυΐας και είναι το στάδιο όπου η θεραπεία με λέιζερ δεν πρέπει να γίνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τρίχες δεν αναπτύσσονται.

Μπορεί να χρειαστούν 6-12 εβδομάδες για τις τρίχες να αναπτυχθούν από τους θύλακες και να επανεμφανιστούν πάνω από το δέρμα. Αυτό το 1ο στάδιο ανάπτυξης, είναι η ιδανικότερη χρονική περίοδος, για να γίνουν αποτελεσματικές οι θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ.

Ο Δερματολόγος Νεκτάριος Λογαράς, αρχικά, εξετάζει την περιοχή του δέρματος που θα εφαρμοστεί το Laser, για να διαπιστωθούν δερματικές βλάβες, που πρέπει να θεραπευτούν πριν την αποτρίχωση. Πριν από την κάθε θεραπεία Laser, η περιοχή που θα γίνει η αποτρίχωση, θα πρέπει να είναι καθαρή από κρέμες και άλλα καλλυντικά. Στην συνέχεια, χρησιμοποιείται ξυράφι ώστε η θερμική δέσμη του Laser, να στοχεύσει τον θύλακα της τρίχας και όχι ολόκληρο το στέλεχος της. Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως στις μασχάλες και στη ευαίσθητη περιοχή, γίνεται η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για την ελαχιστοποίηση του πόνου.

Μετά από την θεραπεία, εφαρμόζεται καταπραϋντική κρέμα, για να μην εμφανιστεί ερύθημα (κοκκινίλα) και οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή γύρω από τον κάθε θύλακα. Στην περίπτωση εμφάνισης ερεθισμού, συνιστάται η χρήση ενυδατικής κρέμας. Θα πρέπει να αποφεύγετε το ζεστό μπάνιο, για ένα 24ωρο, την έντονη γυμναστική, τα στενά ρούχα καθώς και την έκθεση της περιοχής στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

Με την πλατφόρμα Gentle Laser Max – Αλεξανδρίτη & Nd:YAG τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς σταδιακά οι τρίχες μειώνονται.

Για την ολοκληρωτική απαλλαγή από την τριχοφυΐα, χρειάζονται ενδεικτικά 5-7 συνεδρίες. Ο αριθμός αυτός ποικίλει ανάλογα με την εκάστοτε περιοχή εφαρμογής, αλλά και με τα χαρακτηριστικά της τρίχας του δέρματος, και του οργανισμού.

Αποτελεσματική Αποτρίχωση και σε Λευκές Τρίχες:

Λόγω της απουσίας μελανίνης στις λευκές τρίχες, η αποτρίχωση με Laser καθίσταται αδύνατη, καθώς δεν μπορεί να τις στοχεύσει. Σε αυτήν την περίπτωση, η αποτρίχωση γίνεται με την χρήση υπερσύγχρονου συστήματος ριζικής αποτρίχωσης με Ραδιοκύματα (Pelleve).

Video Material

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham Αγγλίας.

-Εξειδίκευση στην Δερματοχειρουργική, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”

Μετεκπαιδευθείς στης θεραπείες αντιγήρανσης στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Ιδιωτικό Ιατρείο – Athens South Dermatology & Laser Center, Άλιμος

Ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”

τ. Ιατρός, Royal Derby | Derby Teaching Hospitals NHS Foundation TRUST, Αγγλία
τ. Ιατρός, Taunton and Somerset Hospital NHS Trust-Musgrove Park, Αγγλία
τ. Ιατρός, Worthing and Southlands Hospitals NHS TRUST, Αγγλία
τ. Ιατρός, Queen Alexandra Hospital, Αγγλία
τ. Ιατρός, Portsmouth Hospital NHS Trust, Αγγλία
τ. Ιατρός, Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trust, Αγγλία
Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδρια της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

18 Χρόνια ιατρική εμπειρία.

Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2109821431