ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΑΝΔΡΕΣ

Η πλατφόρμα GentleMax Pro, της Syneron Candela, που συνδυάζει δύο υπερσύγχρονα Laser, αυτό του Αλεξανδρίτη (755 nm) και του Nd:YAG (1064 nm), αποτελεί την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη μέθοδο αποτρίχωσης προσώπου και σώματος, για άνδρες και γυναίκες. Το Nd Yag Laser ενδείκνυται για αποτρίχωση σε σκούρα δέρματα.

 

Στην αποτρίχωση με λέιζερ, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια της φάσης ανάπτυξης της τρίχας, που πρέπει να γίνεται η εφαρμογή λέιζερ, για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα σε κάθε θεραπεία.

 

Το Laser, εκπέμπει μια δέσμη φωτός που καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας, χωρίς να προκαλεί τραυματισμό στον ιστό του δέρματος. Σε αυτό βοηθάει και ο ειδικός μηχανισμός ψύξης του Laser, που ψύχει την επιδερμίδα λίγα δευτερόλεπτα πριν την θερμική δέσμη, αλλά και άμεσος μετά μειώνοντας το πόνο στο ελάχιστο.

Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η αίσθηση του πόνου, κάτι που επιτρέπει στον δερματολόγο, να αυξήσει την ενέργεια της δέσμης, αυξάνοντας και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στάδιο 1ο – Αναγενείς: Αυτό το στάδιο, είναι η αρχική φάση της τριχοφυΐας, οι τρίχες  είναι ορατές πάνω από το δέρμα.

 

 

Στάδιο 2ο – Καταγενείς: Αυτό το στάδιο, δεν είναι  ιδανικό για μόνιμη αποτρίχωση, επειδή κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας μειώνεται.

 

 

Στάδιο 3ο – Τελογενείς:  Αυτό είναι το τελικό στάδιο της τριχοφυΐας και είναι το ένα στάδιο όπου η θεραπεία με λέιζερ δεν πρέπει  να γίνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τρίχες δεν αναπτύσσονται.

Μπορεί να χρειαστούν 6-12 εβδομάδες για τις τρίχες  να αναπτυχθούν από τους θύλακες και να επανεμφανιστούν πάνω από το δέρμα.

Αυτό το 1ο στάδιο ανάπτυξης, είναι η  ιδανικότερη χρονική περίοδος, για να γίνουν αποτελεσματικές οι θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ.

 

 

Ο Δερματολόγος Νεκτάριος Λογαράς, αρχικά, εξετάζει την περιοχή του δέρματος που θα εφαρμοστεί το Laser, για να διαπιστωθούν δερματικές βλάβες, που πρέπει να θεραπευτούν πριν την αποτρίχωση.

Πριν από την κάθε θεραπεία Laser, η περιοχή που θα γίνει η αποτρίχωση, θα πρέπει να είναι καθαρή από κρέμες και άλλα καλλυντικά.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιείται ξυράφι ώστε η θερμική δέσμη του Laser, να στοχεύσει τον θύλακα της τρίχας και όχι ολόκληρο το στέλεχος της.

Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως στις μασχάλες και στη γενετική περιοχή, γίνεται η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για την ελαχιστοποίηση του πόνου.

Μετά από την θεραπεία, εφαρμόζεται καταπραϋντική κρέμα, για να μην εμφανιστεί  ερύθημα (κοκκινίλα) και οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή γύρω από τον κάθε θύλακα. Στην περίπτωση εμφάνισης ερεθισμού, συνιστάται η χρήση ενυδατικής κρέμας. Θα πρέπει να αποφεύγετε το ζεστό μπάνιο, για ένα 24ωρο, την έντονη γυμναστική, τα στενά ρούχα καθώς και την έκθεση της περιοχής στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

 

Με το Gentle Laser Max – Αλεξανδρίτη, τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία, καθώς σταδιακά οι τρίχες γίνονται πιο λίγες και πιο λεπτές. Για την ολοκληρωτική απαλλαγή από την τριχοφυΐα, χρειάζονται ενδεικτικά 5-7 συνεδρίες. Ο αριθμός αυτός ποικίλει ανάλογα με την εκάστοτε περιοχή εφαρμογής, αλλά και με τα χαρακτηριστικά της τρίχας και του δέρματος.

 

 

Αποτρίχωση σε Λευκές Τρίχες:

 

Λόγω της απουσίας μελανίνης στις λευκές τρίχες, η αποτρίχωση με Laser καθίσταται αδύνατη, καθώς δεν μπορεί να τις στοχεύσει. Σε αυτήν την περίπτωση, η αποτρίχωση γίνεται με την χρήση υπερσύγχρονου συστήματος ριζικές αποτρίχωσης με  Ραδιοκύματα (Pelleve).