DermaPen

dermapen

Για τη θεραπεία με DermaPen γράφει ο Δερματολόγος Δρ. Νεκτάριος Λογαράς.

Τι είναι το DermaPen;

DermaPen είναι η κατοχυρωμένη ονομασία ενός συγκεκριμένου κι εξαιρετικά σύγχρονου και καινοτόμου εργαλείου, που χρησιμοποιείται με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πεδίο της Αισθητικής Δερματολογίας. Πρόκειται για μια συσκευή που ομοιάζει με στυλό, στην άκρη του οποίου βρίσκονται πολλές μικρές και λεπτές βελόνες.

Σε γενικές γραμμές και με πολύ απλά λόγια, μπορούμε να πούμε πως το DermaPen είναι ένα εργαλείο, μέσω του οποίου επιτυγχάνονται μικροτραυματισμοί του δέρματος με ταυτόχρονη έγχυση, μεσοθεραπευτικά ουσιών, αυτόλογων ή ετερόλογων  ωφέλιμων για το δέρμα.

Με αυτόν τον τρόπο και μέσω των μικροτραυματισμών, διεγείρεται η φυσιολογική διαδικασία επούλωσης του οργανισμού, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.

Ποια προβλήματα δέρματος αντιμετωπίζονται με το DermaPen;

Το DermaPen αποτελεί στην ουσία εξέλιξη του κλασικού Dermaloller . Στόχος της θεραπείας είναι η βελτίωση της όψης του δέρματος και η γενική αναζωογόνησή του.

Μέσω του DermaPen επιτυγχάνεται:

• Βελτίωση της υφής του δέρματος.
• Βελτίωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
• Αντιμετώπιση της υπερμελάχρωσης (πανάδες-κηλίδες) και των δυσχρωμιών.
• Μείωση των ουλών.
• Αντιμετώπιση των ραγάδων.

dermapen

Προετοιμασία δέρματος πριν τη θεραπεία με DermaPen

Πριν από το ραντεβού σας για θεραπεία με DermaPen θα πρέπει, να εξεταστεί το δέρμα για μεταδοτικά νοσήματά π.χ. μυρμηγκιές,   να έχετε διακόψει για τουλάχιστον 3 μέρες την εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει το γιατρό σας για τυχόν χρόνιες ασθένειες ή αυτοάνοσα, για τα οποία λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή. Τέλος, καλό είναι να έχετε αποφύγει την έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία για 24 ώρες.

Ακολουθούν μερικές ακόμη υποδείξεις που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τη θεραπεία DermaPen:
• Την ημέρα του ραντεβού σας, ελάτε με καθαρό πρόσωπο και χωρίς μακιγιάζ.
• Εάν κάνετε  Botox, βεβαιωθείτε πως έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 2 εβδομάδων πριν τη θεραπεία.
• Είναι σημαντικό να περιμένετε 2 μήνες πριν κλείσετε ένα ραντεβού μετά τη χρήση ισοτρετιοΐνης για ακμή, από το στόμα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Η διαδικασία της θεραπείας με DermaPen είναι αρκετά απλή. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματος διαπερνάτε από τις μικροσκοπικές μικροβελόνες. Η διαδικασία  είναι ελεγχόμενη και ελάχιστα επεμβατική, δημιουργώντας μικρούς τραυματισμούς που με τη σειρά τους διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Η αυξημένη παραγωγή αυτών των βασικών πρωτεϊνών έχει ως αποτέλεσμα λείο, υγιές δέρμα περίπου 7 ημέρες μετά τη θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με DermaPen, μπορεί να αισθανθείτε κάποια ενόχληση. Θα ενημερωθείτε από το Δερματολόγο σας, σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής κάποιας αναισθητικής κρέμας πριν από τη θεραπεία.

Μπορεί να υπάρχει κάποιο κοκκίνισμα του δέρματος στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 1-2 ώρες μετά τη θεραπεία.

dermapen
dermapen

Μετά τη θεραπεία με DermaPen

Μετά τη θεραπεία με DermaPen, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό για να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας όταν το χρειαστείτε στις 24 ώρες που ακολουθούν. Αφού περάσουν οι πρώτες 24 ώρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε το ίδιο απαλό καθαριστικό για τις επόμενες 72 ώρες. Θυμηθείτε να στεγνώνετε απαλά το δέρμα σας με χαρτί όταν το πλένετε.

Βεβαιωθείτε για την υγιεινή και την καθαριότητα των χεριών σας, της μαξιλαροθήκης σας και οποιασδήποτε άλλης επιφάνειας μπορεί να έρθει σε επαφή με το δέρμα σας. Αποφύγετε τη λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για ένα δεκαπενθήμερο μετά το ραντεβού σας. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση μακιγιάζ  για 6-8 ώρες μετά τη θεραπεία DermaPen. Βεβαιωθείτε ότι τα πινέλα του μακιγιάζ σας έχουν καθαριστεί σωστά πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας στην περιοχή  θεραπείας.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 50+  μετά τη θεραπεία. Επιπλέον, αποφύγετε την έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία μετά από τη θεραπεία.

Τέλος, το σημαντικότερο όλων είναι να ακούσετε καλά τις συμβουλές του Δερματολόγου σας και να τις εφαρμόσετε κατά γράμμα, αφού ο καθένας είναι μοναδικός με εξατομικευμένες ανάγκες, για να διασφαλιστεί η ομαλή κι επιτυχής ολοκλήρωση της θεραπείας.

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham της Αγγλίας.

Μετεκπαιδευθείς στις θεραπείες αντιγήρανσης στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδριά της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

19 Χρόνια ιατρική εμπειρία.

REVIEWS

Αξιολογήσεις και σχόλια