Μυρμηγκιές

Γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς.

Οι Μυρμηγκιές ή Μυρμηκιές είναι καλοήθης υπερπλασίες των κυττάρων του δέρματος που οφείλονται στην λοίμωξη από τον ιό HPV (Human Papiloma Virus).

Οι Μυρμηγκιές διακρίνονται σε:

-Κοινές Μυρμηγκιές
-Ομαλές Μυρμηγκιές
-Πελματιαίες Μυρμηγκιές.

Οι Μυρμηγκιές είναι μεταδοτικές, και μπορεί να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο, άλλα μπορεί να εξαπλωθούν και στο ίδιο το άτομο.

Οι Μυρμηγκιές είναι πολύ συχνές στα παιδιά .

Το ποιο αποτελεσματικό μέτρο για την αποφυγή τους είναι τα προστατευτικά μετρά ατομικής προστασίας σε δημοσίους χώρου π.χ. σαγιονάρες σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια κτλ.

Στο Athens South διαθέτουμε όλα τα σύγχρονα μέσα για την αποτελεσματική και γρήγορη θεραπεία τους, όπως το Laser CO2 τον ηλεκτροκαυτηριασμό, καθώς και το υγρό άζωτο.

Η περίοδος της πλήρης ίασης τους εξαρτάται από:

-Το ανοσοποιητικό σύστημα (Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς έχουν ποιο αργή ίαση)
-Τον εντοπισμό τους (Οι πελματιαίες χρειάζονται περισσότερη θεραπεία)
-Τον τύπο τους

Οριστική Θεραπεία Μυρμηγκιών Με Laser

Οι Μυρμηγκιές στο Athens South εξετάζονται και διαγιγνώσκονται με Ψηφιακό ή απλό δερματοσκόπιο πάντα από τον ειδικό Δερματολόγο Νεκτάριο Λογαρά. Αφού έχει τεθεί η διάγνωση ανάλογα τον εντοπισμό και την ηλικία προχωράμε στην εξάχνωση – θεραπεία με Laser eCO2.

Η Εξάχνωση των Μυρμηγκιών με Laser eCO2 είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία αφού απαιτείται μόνο μια θεραπεία για την οριστική – πλήρη θεραπεία των Μυρμηγκιών. Εξάχνωση είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα στερεό (μυρμήγκια) περνάει από την στερεά φάση απευθείας στην αέρια παρακάμπτοντας την υγρή (πληγή). Αυτό σημαίνει ότι έχουμε γρήγορη επούλωση. Για την εξάχνωση βέβαια απαραίτητος είναι ο απαγωγέας καπνού για να μην αναπνεύσουμε και μεταφέρουμε τον ιό της μυρμηγκιάς στους πνεύμονες. Με το Laser eCO2 o Γιατρός έχει τον απόλυτο έλεγχο του βάθους και του πλάτους της κάθε βλάβης που πρέπει να εξαχνώσει ώστε να μην αφήσει πίσω προσβεβλημένο δέρμα από τον ιό της Μυρμηγκιάς, όταν αυτό συμβαίνει με άλλες θεραπείες η μυρμηγκιά υποτροπιάζει και εξαπλώνεται αφού είναι εξαιρετικά μεταδοτικές και από άτομο σε άτομο αλλά μπορεί να εξαπλωθούν – πολλαπλασιαστούν στο ίδιο άτομο.

Ένα άλλο εξαιρετικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές θεραπείες (Άζωτο, Διαθερμία ) είναι το γεγονός ότι δεν αφήνει σημάδια. Πρόκειται για μια ανώδυνη, απλή, αναίμακτη, εύκολη θεραπεία πάντα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Στο Athens South στα παιδιά εφαρμόζεται αναισθητική κρεμά και στην συνέχεια θεραπεύονται με υγρό άζωτο, με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε την τοπική αναισθησία με ένεση.

Στους ενήλικες επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία με Laser ή Υγρό Άζωτο και μπορεί να προσθέσουμε μία τοπική αγωγή για παράλληλη θεραπεία στο σπίτι που συνταγογραφείται στο ιατρείο.

Πριν & Μετά

H εμπειρία του γιατρού πάνω σε αυτό το θέμα

Dr. N. Logaras MD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Laser Δερματοχειρουργός

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham Αγγλίας.

-Εξειδίκευση στην Δερματοχειρουργική, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
-Εξειδίκευση στην Ψηφιακή Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση Σπίλων, Μονάδα Σπίλων και Μελανώματος, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
-Πτυχίο Ιατρικής, Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery, The University of Nottingham, UK

Μετεκπαιδευθείς στο Miami Conventional Center από το American Academy of Dermatology στο Μαϊάμι των Η.Π.Α., καθώς και στο International Center of Lutronic, using Laser Systems for Medical and Cosmetic Applications, στη Σεούλ της Νοτιάς Κορέας.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

-Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Ιδιωτικό Ιατρείο – Athens South Dermatology & Laser Center, Άλιμος
-Ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
-τ. Ιατρός, Royal Derby | Derby Teaching Hospitals NHS Foundation TRUST, Αγγλία
-τ. Ιατρός, Taunton and Somerset Hospital NHS Trust-Musgrove Park, Αγγλία
-τ. Ιατρός, Worthing and Southlands Hospitals NHS TRUST, Αγγλία
-τ. Ιατρός, Queen Alexandra Hospital, Αγγλία
-τ. Ιατρός, Portsmouth Hospital NHS Trust, Αγγλία
-τ. Ιατρός, Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trust, Αγγλία

Είναι μέλος των ιατρικών Εταιριών.

-Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Αισθητικής Δερματολογίας και Laser, παρακολουθώντας τα συνέδρια της από το 2010.
-American Academy of Dermatology.
-Ελληνική Δερματολογική – Αφροδισιολογική Εταιρία
-American Society for Laser Medicine and Surgery
-European Society for Cosmetic and Aesthetic Dermatology

18 Χρόνια ιατρική εμπειρία.

Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2109821431