ΧΗΛΟΕΙΔΗ

Τα Χηλοειδή είναι η δημιουργία ουλώδης συνδετικού ινώδη ιστού, γύρω από μία περιοχή τραυματισμού λόγω υπερβολικής αντίδρασης της διαδικασίας επούλωσης του Δέρματος.

Το χρώμα τους είναι συνήθως σκούρο, κόκκινο ή ροζ που εξέχει και με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο δέρμα.

Αυτός ο διογκωμένος ιστός  (Χηλοειδές) εμφανίζεται συνήθως μετά από χειρουργική τομή, αμυχή, εγκαύματα, ακμή στο στέρνο, ή μετά το τρύπημα των αυτιών.

 

Μπορεί να εμφανιστεί στο λοβό του αυτιού, στο θώρακα, στην ράχη, στα άκρα, και ποιο σπάνια στο πρόσωπο.

Το συχνότερο σημείο εντοπισμού είναι οι λοβοί των αυτιών μετά από τρύπημα.

Τα Χηλοειδή ενδέχεται να είναι ευαίσθητα, επώδυνα, κνησμώδεις ή χωρίς συμπτώματα.

Μπορεί να είναι μικρά σαν κεφαλή καρφίτσας ή σαν πορτοκάλι.

Ο τραυματισμός είναι ο συνήθης προδιαθεσικός παράγοντας προκαλώντας χηλοειδή μόνο σε άτομα με προδιάθεση.

 

Στο Δερματολογικό ιατρείο Athens South η διάγνωση των χηλοειδών πραγματοποιείται πάντα από τον ειδικό Δερματολόγο Νεκτάριο Λογαρά με τη βοήθεια τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακού Δερματοσκοπίου.

 

Κατόπιν προβαίνει στην θεραπεία τους με τα πρωτοποριακά Laser που διαθέτει η κλινική μας, το κατάλληλο για την κάθε περίπτωση αφού η κάθε βλάβη ενδέχεται να απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αφού οι βλάβες θεραπεύονται με μηδενικό ποσοστό υποτροπών, ανώδυνα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Dr. Νεκτάριος Λογαράς ΜD

Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Laser Δερματοχειρουργός

 

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham Αγγλίας.

  • Πτυχίο Ιατρικής, Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery, The University of Nottingham, UK
  • Εξειδίκευση στην Δερματοχειρουργική, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
  • Εξειδίκευση στην Ψηφιακή Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση Σπίλων, Μονάδα Σπίλων και Μελανώματος, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
  • Μετεκπαιδευθείς στο International Center Lutronic, North Korea Seoul, Medical and Cosmetic Applications using Laser Systems.

 

18 Χρόνια Ιατρική Εμπειρία.

Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2109821431