ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΪΚΕΣ ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΕΙΣ

Γράφει ο Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Νεκτάριος Λογαράς.

 

Οι Σμηγματορροϊκές Υπερκερατώσεις είναι μια πολύ συχνή βλάβη του δέρματος.

Συχνά οι Σμηγματοροϊκές Υπερκερατώσεις λανθασμένα συγχέονται με τους σπίλους (ελιές).

Εκτός από την εμφάνιση τους οι Σμηγματοροϊκές Υπερκερατώσεις είναι καλοήθης (αθώες) βλάβες του δέρματος που με την σωστή θεραπεία (Laser) εξαχνώνονται και θεραπεύονται πλήρως.

Ο κύριος λόγος εμφάνισης τους είναι η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, και η αυξημένη παραγωγή κερατινοκυττάρων που βρίσκονται στην επιδερμίδα το τελευταίο στρώμα του Δέρματος.

 

Τα συχνότερα σημεία εντοπισμού είναι τα ηλιοεκτεθειμένα μέλη του σώματος, πρόσωπο, κορμός, κεφάλι, κ.α.
Στο Δερματολογικό ιατρείο Αthens South η Σμηγματορροϊκές Υπερκερατώσεις εξετάζονται και θεραπεύονται πάντα από τον ειδικό Δερματολόγο Νεκτάριο Λογαρά, με τη βοήθεια ψηφιακού Δερματοσκοπίου για να διαφοροδιαγνωστούν από τους σπίλους αφού έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και θεραπεία.

 

Η θεραπεία τους με laser Είναι μια απλή επέμβαση αφού εξαχνώνονται, ανώδυνα (Πάντα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας) αναίμακτα (αφού είναι επιφανειακά στο δέρμα) και χωρίς σημάδια, γιατί με το Laser ο γιατρός έχει τον απόλυτο έλεγχο του βάθους της εξάχνωσης των κυττάρων, καταστρέφοντας τα πλήρως χωρίς υποτροπές αφήνοντας άθικτο το υγειές δέρμα.

Λίγα λογία για τον ιατρό.

 

Dr. Νεκτάριος Λογάρας MD

Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Laser Δερματοχειρουργός

 

Aπόφοιτος των Πανεπιστήμιων Nottingham και Birmingham Αγγλίας.

  • Πτυχίο Ιατρικής, Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery, The University of Nottingham, UK
  • Εξειδίκευση στην Δερματοχειρουργική, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
  • Εξειδίκευση στην Ψηφιακή Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση Σπίλων, Μονάδα Σπίλων και Μελανώματος, Νοσοκομείο Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”
  • Μετεκπαιδευθείς στο International Center Lutronic, North Korea Seoul, Medical and Cosmetic Applications using Laser Systems.

 

Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2109821431